•••
•••

0308HEY

Meubel
Verbouwing

     

“ niet dadelijk de full-monthy”

 

De Steylande wijk wordt binnen het weefsel van Aarschot gekenmerkt door een grote mate van oorspronkelijkheid.  De  hoofdvolumes zijn veelal intact, enkel de achterzijde van de woningen gaat geregeld onder wildgroei gebukt. Deze tuinwijk werd opgebouwd met een drietal typewoningen. De  wit geschilderde baksteen en  rode dakpannen installleerden vroeger een echte eenheid en zijn het gezicht van de wijk. Door de demografische evolutie wordt deze wijk nu stap voor stap ingevuld met jonge gezinnen.

De uitbreiding heeft geen opzichtig karakter aan de straatzijde en wil onopvallend aanwezig zijn binnen het groter geheel en het uitgebalanceerde straatbeeld van statige gevels.Het perceel is door de ligging in de bocht van de straat afwijkend: het verbreedt waaiervormig naar achter toe. Het tuincontact en de beleving ervan is bij dit perceel daarom ook mogelijk in de breedte. Door de positionering van het volume met opengewerkte kopse zijde wordt de tuin letterlijk naar binnen gezogen. Het plafond van het trechtervormig volume is in gegoten beton, ruw bekist.

In de snede wordt duidelijk dat de aanwezige configuratie van straat tot tuinmuur aan het einde van perceel, verschillende zones met andere belevingswaarde biedt : tuinzone, hoofdvolume, zone tussen berging en hoofdvolume, tuinzone achter tuinberging. De tuin wordt niet ongenuanceerd “aangegaapt” door de aanvulling maar valt stap voor stap te ondekken.

 

verbouwing woning + aanbouw

locatie: Aarschot

ontwerp : 2008

uitvoering: 2009

stabiliteit fase02: Regeon (dr.ir. Robrecht Keersmaekers)

BewarenBewaren

BewarenBewaren